1. האם באמת יש התפרקות בענף המסעדות? בכל מקרה, סיפור הסגירה של קפה יהודית בגן העיר ממש טרגי (היה אחלה מקום שישר החזיר אותך לתקופתו של רוני מילוא בראשות העירייה).
2. הגבול של שוויץ ואיטליה עשוי להשתנות בעקבות המסת קרחוני האלפים.
3. אוקלהומה סיטי – לא להולכי רגל.
4. עדיין בארה"ב – המאמץ להפוך את הדיסק לכיוון הולכי הרגל במקום המכוניות מתגבר.
5. דה מרקר בדקו איזה כלי תחבורה הוא הכי מהיר במרכז תל-אביב. הם לא בדקו שלושה כלי תחבורה בסיסיים – מונית שירות, מונית ספיישל, והכלי הכי חשוב כמובן – הליכה ברגל. כמו כן, חסרה השוואה בין איכויות הנסיעה של כל כלי וכלי.
6. תכירו את הבלוג של ג'סי פוקס.
7. תחרות לצמצום נסיעה ברכב לעבודה – אני מקווה להרחיב בנושא הזה בהמשך עם עוד פרטים.
8. כתבה על כך שמודיעין פותחת פור בנושא הגירושין. הרבה אבחנות סוציולוגיות על החיים בפרבר הומוגני, ובעיקר ירידות ללא הפסקה על סוג החיים שם. יקי לא נשאר חייב.
9. רעננה עושה את הדרך הנכונה לכיוון שיתוף ציבורי של אופניים.
10. למי שרוצה עוד לינקים – באתר של עיר לכולנו יש מקבץ נוסף.
יאללה, נתראה בכיכר.
מה נעשה בלי קפה יהודית. היכן נשזוף את עינינו במיטב פרגיות העיר?
בכתבה בדה-מרקר נכתב על הסאגווי כי "הנסיעה בכלי הרכב הזה ירוקה לחלוטין, וטעינה שלו במהלך לילה מותירה שמונה שעות נסיעה מהנות במיוחד". אנשים נוטים לשכוח שגם החשמל שמגיע אלינו הביתה בצורה כל כך שקופה ונקיה, מקורו בתהליכים מזהמים. או שהטעינה התבצעה באמצעות אופני כושר ודינמו?
שירה,
לעניות דעתי תחנות הכוח המרכזיות מצויידות בפילטרים חזקים במיוחד שנרכשו בעלות גבוהה מאוד. משום כך, יצירת חשמל בתחנות הכוח היא יחסית נקייה. ודאי יותר נקייה מגזי הפליטה בתהליך השריפה של דלק פוסילי.
נברא,
בתחנת הכח הגדולה בישראל, אורות רבין, לא מותקנים הפילטרים הנדרשים. אם תסתכל כאן:
http://www.moin.gov.il/Apps/PubWebSite/PlanningDecision.nsf/WQSEntityItems?OpenAgent&unid=99003593
תראה שב-2005 החליטו לדחות את התקנת הפילטרים לינואר 2010.
אורי
זה נכון שגם החשמל מזהם, אבל יש יתרון למעבר לטכנולוגיות חשמליות: אנחנו יודעים איך לעשות חשמל לא מזהם אבל לא איך לעשות מנועים לא מזהמים. לכן המעבר להנעה בחשמל מקל על המעבר לאנרגיות נקיות בעתיד.