אתמול עשינו את תוכנית הרדיו שלדעתי סופסוף התחילה להתקרב לפוטנציאל האמיתי שלנו, ועוד בנושא קרוב לליבי – תחבורה עירונית. תודה רבה למיטל שפר, המפיקה שלנו, שהביאה לנו את כל המרואיינים (וגם תודה לרם ברנקין). למי שיש זמן וכוח להקשיב אני בהחלט ממליץ להאזין לחלק מהראיונות שבתוכנית כדלקמן:
1. פרופ' דני רבינוביץ עלה לדבר על בטר פלייס בשבוע שלאחר פיטוריו של שי אגסי, ולהפתעתנו עלה כמסנגר על המודל ובעיקר עם הרבה ביקורת בונה על המהלכים שבטר פלייס הייתה צריכה (ועדיין צריכה) לעשות כדי להפוך את החזון שלה לחזון סביבתי אמיתי – דקה 7:25.
2. איתי גיל, מנהל השיווק של TranzMate, האפליקציה המובילה בארץ לשימוש בתחבורה ציבורית, הכריז אצלנו (בשידור חי!) שהחברה משנה את שמה ל-Moovit וגם פרט על עוד התקדמויות בתחום ובפרט השימוש בזמן-אמת – דקה 18:50.
3. דניאל קרני, ממייסדי Road Fairy, דיבר על קידום השימוש בטרמפים בישראל – דקה 28:20.
4. עידו שמיר, מנכ"ל הרשות לפיתוח כלכלי בעירייה, שמפעילה בין השאר את שרות תל-אופן דיבר על תשתיות האופניים בעיר וגם על תחנות האוטובוס שלנו – דקה 35:20.
אבל איפה התוכנית?
התוכנית מופיעה בתחתית הפוסט, אבל הוספתי גם לינק והנה היא גם כאן.
ניסיתי את transmate מאד מאכזב. ביקשתי להגיע מהעבודה שלי לרכבת והוא הביא מסלול ארוך ולא יעיל
לגבי הראיון עם עידו שמיר, כמה עוד ימשיכו בעירייה לחזור על הקישקוש הזה שמסלול האופנים בטיילת הוא "מופרד לחלוטין" מהולכי הרגל?
כל מי שרכב שם על אופנים יודע שזה פשוט בולשיט. שני המסלולים הם על אותו מפלס ואין שום הפרדה פיזית ביניהם. זה גרוע ברמות של אבן גבירול.
והכי מצחיק אלו הרמזורים שהציבו שם לרוכבי האופנים: גם הרוכבים מתעלמים מהם וגם הולכי הרגל (שלא באשמתם) לא קולטים שכשיש להם אדום במעבר החצייה שלהם, הם אמורים לעמוד לפני מסלול האופנים, ולא עליו (על שפת המדרכה).
בקשר לראיון עם דניאל קרני, ובכלל על היוזמה שהוא מנסה לקדם, זה אכן מאוד נוח לגברים לתפוס טרמפים, אבל אני יכולה להעיד על עצמי שאני אלך אינספור קילומטרים ברגל לפני שאני אעלה על אוטו לא מוכר. החשש הוא לא רק מאונס, אלא גם מנגיעות וליטופים לא רצויים ומהערות בעלות אופי מטריד. התגובה שלו של "אותי לא אנסו" לא רק מתנשאת, אלא גם מנותקת מהרבה מהפחדים שנשים רבות חוות.
מנותקת? זה שיא החוצפה! אני כגבר לא פוחד להישאר אחרון באוטובוס, אלי לא נצמדים בדוחק ואין לי בעיה לקצר דרך שדה ריק מאוחר בלילה. אז להגיד דבר כזה לאישה משול ללומר לכושי שלי אף פעם לא העירו על צבע העור.