אלפי דירות להשכרה לצעירים בתל-אביב? שרלטנות

לפני כשבוע קיבלנו כותרות מפוצצות על הקמת ועדה לבחינת מצב הדיור בתל-אביב בהשתתפותם של לא פחות משלושה מסגניו של חולדאי ואישור של מועצת העיר להקצאת אלפי דירות להשכרה.

המציאות, איך לומר, קצת פחות ורודה. בתוך רשימת המתחמים (כפי שמופיעה בוואינט) ישנן כ-1,500 דירות, שזה קצת פחות מאותן "אלפי דירות" שמופיעות בכותרת. מעבר לכך, רוב המתחמים שבהם יש תוכניות מאושרות (שבנייתן תחל בתאריך שאותו מי ישורנו) נמצאים בדרום הלא-מבוקש של תל-אביב, ולפעמים אף בדרומה של דרום תל-אביב. מתחם הדירות הגדול ביותר המצוין נמצא בנוה-עופר ובו כ-400 דירות. נוה-עופר נמצאת בקו הדרומי התחתון של תל-אביב על גבול חולון (יחסית אליה, פלורנטין זה בצפון הרחוק), ומי שרוצה למצוא שם דירות לקנייה ולהשכרה בזול לא צריך את עיריית תל-אביב שתעזור לו.

שאר המתחמים שלגביהם מצויינים תוכניות קונקרטיות נמצאים במיקומים לא מבוקשים בדרום העיר (ביפו וביד אליהו). בסך-הכל, במרכז העיר וצפונה מצויינות 272 דירות בלבד (72 דירות בשכונת שפירא המוזנחת, 100 דירות בדרום הקריה ועוד 100 דירות על מגרש לא ידוע בצפון-מערב העיר).

בתוך רשימת המתחמים בבחינה מופיעים מספר מקומות, אשר לא ניתן לבנות עליהם מבני מגורים על-פי התוכניות הקיימות. המתחם הנקרא דב הוז מתייחס לבית צעירות המזרחי ומיועד להימסר לבצלאל, על-פי החלטה קודמת של מועצת העיר. עכשיו כתוב שהמתחם בבחינה. מסתבר שמועצת העיר שלנו עובדת על-פי מצבי-רוח שמשתנים מחודש לחודש. מתחם אחר שאמורים לקום עליו מגורי סטודנטים נקרא מתחם חיים לבנון, אשר מתייחס לחורשה ברחוב חיים לבנון ברמת-אביב. בחורשה הזאת אמור לקום מבנה ציבור לבני-נוער (על-פי מה שחברת מועצת העיר, מיטל להבי, אמרה בדיון במועצת העיר) ולא מעונות לסטודנטים. כלומר, העירייה רוצה להסב מבנה ציבור לטובת מגורים או להרוס חלקים מהחורשה הגדולה ביותר שנשארה ברמת-אביב.

אני מציע לעירייה לשקול הסבה של מבנה גדול במיוחד בעל 12 קומות ברחוב אבן-גבירול 69 למגורים. בטוחני כי ניתן לשכן שם אלפי סטודנטים ואף לחסוך בתקציב העירוני עם העברת המבנה לידיים פרטיות. כמו כן, ניתן לבחון הקמת עשרות אלפי דירות באזור המערבי של העיר הידוע גם בשם הים התיכון.

פוסט זה פורסם בקטגוריה ביקורת, דיור, תל-אביב. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

0 Responses to אלפי דירות להשכרה לצעירים בתל-אביב? שרלטנות

  1. תמונת הפרופיל של יוני יוני הגיב:

    ואיפה בדיוק ציפית שיבנו 1,000 יחידות דיור נוספות? באלנבי או בדיזינגוף שם כל בנייה של בניין מעל 2 קומות מעורר התנגדויות ענק?

  2. תמונת הפרופיל של ברק ברק הגיב:

    מר לרמן,

    אם יבנו איים במרחק 3 ק"מ מהחוף אתה תאמר שזה רחוק ולא צפוף אורבנית ותרצה בטח גם שדרות שמחברות את האיים ליבשה וגם לשתול עליהן עצים כדי שיהיה צל כדי שאנשים יוכלו לטייל על הים עד לאי ובחזרה. ובכלל שהשדרות הללו חס ושלום לא יהיו בקו ישר אלא בגריד עקום כדי שהרחובות על המים שעליהם יטיילו האנשים בצל העצים שישתלו שם, יוכלו להפגש זה עם זה.

    והתוכנית הפשוטה הזאת שאתה מציע מחליפה את פיתוח דרום תל אביב (שהעירייה סוף סוף מעודדת) שכמובן המרחק הפיסי שלו מרחוב דיזנגוף, לדוגמא, הוא אלפי קילומטרים של מדבריות והרים….

    לא חסר שטח. לא חסר היכן לבנות. צריך לבנות תחבורה ציבורית טובה ונכונה.

  3. תמונת הפרופיל של יוחאי יוחאי הגיב:

    מבנים בשכונת שפירא הם האור היחיד בתוכנית הזאת. אפשר לבנות לא רק בדרום הקריה, אלא בכל הקריה.
    דווקא בנין העירייה נמצא במקום הנכון. הבעיה שלו היא צורתו החיצונית הלא-מספקת.

  4. תמונת הפרופיל של יוני יוני הגיב:

    בניין העירייה יראה שונה מאד אחרי השיפוץ שלו (בלי קשר לשאלה אם אני אוהב את זה או לא)

  5. תמונת הפרופיל של לרמן לרמן הגיב:

    בניין העירייה הוא אידיאלי למעונות סטודנטים. הוא מכוער כמו המעונות באיינשטיין, אבל המיקום שלו הרבה יותר טוב.

    יוני, בשתי מילים – השוק הסיטונאי. לבנות. עכשיו. לפני שדוחפים אותנו לדרום העמוק של תל-אביב צריך לחבר אותו קודם למרכז העיר. קודם שיבנו את השוק הסיטונאי ואת יד חרוצים, אחר-כך את נוה-עופר.

    בינתיים, התחילו לבנות את מגדל שרי אריסון – 31 קומות, 37 דירות. בושה וחרפה.

  6. תמונת הפרופיל של אבי אבי הגיב:

    אני לא מצליח להבין מה הבעיה לבנות עוד יחידות דירות להשכרה בדרום העיר.
    פשוט מאוד צריך לפנות חלקים נרחבים שכיום נמצאות שם דירות ישנות שגם ככה לפני קריסה ופשוט לבצע פרוייקט פינוי פיצוי שיאפשר לשדרג את החיים של אוכלוסיות חלשות בתל אביב ובמקביל יגדיל את ההיצע של הדירות.
    אולי זה יביא לשינוי במגמה המטורפת הזאת של עליות מחירי שכירות בעשרות אחוזים 😆

  7. תמונת הפרופיל של דורון דורון הגיב:

    From where did you take thisinformation?

  8. תמונת הפרופיל של intresting intresting הגיב:

    תאריך : 10 נובמבר 2007

כתיבת תגובה