השנה, בשעה טובה, הגיע תורו של רחוב גנסין הקטן בו אני מתגורר בתל-אביב לעבור שיפוץ מקיף ע"י אגף בינוי ותשתיות של העירייה. לאחר שבשנה האחרונה הביוב התפוצץ מספר פעמים ברחוב הגענו לעת ההחלפה של תשתיות המים והביוב, וגם הכביש והמדרכות אך ללא שינוי חתך. עד לפני כמה שנים העירייה הייתה באה יום אחד ומתחילה לחפור ובבוקר בהיר אחד היית עשוי להתעורר עם רחוב חסום, תמרורים חדשים ובלגן היסטרי (זה קרה לי כשפתחו את הקצה של שמריהו לוין לפני כמה שנים). שיפוץ רחוב הוא לא עסק נעים, אבל חייבים לציין שנעשתה בתחום התקדמות משמעותית. מספר חודשים לפני השיפוץ המתוכנן נתלו מודעות על כל הדירות והמכוניות ברחוב שנראו ככה:
לא צריך לציין שהופתעתי מאוד מההתקדמות העירונית בנושא וכמובן מורין ואני מצאנו את הזמן כדי לבוא למפגש המקדים עם עובדי העירייה בנושא שיפוץ הרחוב שלנו. למרות שהמפגש המקדים נערך בשעה סבירה (17:00) והעירייה בסך הכל לא רחוקה מרחוב גנסין, הגיע רק עוד נציג של בניין נוסף ברחוב כדי לדבר ולדסקס עם העירייה על הדרך בה יתנהלו חיינו בזמן השיפוץ. לטעמי, מדובר בתודעה אזרחית-מוניציפאלית קצת חלשה. בכל מקרה, בפגישה עצמה נכחו בסופו של דבר יותר עובדי עירייה מתושבים כאשר היו נציגים של מחלקת תאום הביצוע ההנדסי (יחידה בתוך מינהל בת"ש) ושל מנהלת הרובע. קיבלנו הסבר מפורט על מצבן הרעוע של תשתיות הרחוב והתבקשנו לחוות את דעתנו על האופן בו יתבצע השיפוץ.
קודם כל עדכנו אותנו שהרחוב הולך להשתפץ החל מה-1 ביולי, שהוא ללא ספק המועד האידיאלי לשיפוצים – לא יורד גשם ויש תנועה נמוכה יותר בתקופת החופש. העירייה נתנה לנו בחירה (!) בין שתי אופציות – שיפוץ מקוצר בן חודשיים במשמרות כפולות תוך חסימת התנועה בכביש רוב הזמן ומניעת גישה לחניות הפרטיות (המרובות) ברחוב. לחילופין, הוצע גם שיפוץ בן ארבעה חודשים עם משמרת אחת ביום תוך אפשור נסיעה וכניסה לחניות ברחוב מהשעה ארבע אחר הצהריים ואילך עד תשע בבוקר. בבחירה דמוקרטית בחרנו בכך שהעירייה תעבוד במשמרת אחת (מה שגם מאפשר יותר שקט) עם אפשור גישה למכוניות אחר הצהריים. ככה זה נראה בפועל:
מפגש יזום של העירייה לפני שיפוץ רחוב גנסין. במרכז: יורם נחום, מנהל מחלקת תאום הביצוע ההנדסי
את שאר הפגישה ניצלנו לטובת דיון ובקשות רחבות יותר – החל מהקמת תחנת תל-אופן קרובה יותר וכלה בשינוי תזמון רמזורים בבוקר לטובת פקק המכוניות של בי"ס תל-נורדאו הסמוך. הכל תועד, נרשם וגם נשלח אלינו כולל עדכונים לגבי החלטות וביצוע של בקשות אלו. עוד חידוש נוסף שהעירייה הכניסה לשיפוצי הרחובות הוא עמודי פייסבוק שבהם ניתן להתעדכן ולדסקס סוגיות כאלה ואחרות במהלך הביצוע. הנה הדף של גנסין שבו אפילו מצויין שאולי הקבלן יסיים את עבודתו עוד לפני ראש השנה (אני מחזיק לו אצבעות).
ועוד כמה הערות ביקורתיות יותר. שיפוצים ברחוב הם מתכון לרעש, בלגן וחול בכפכפים בכל מקרה. לצערנו, במהלך השיפוצים פעם אחת נפגע קו החשמל של הבניין (בלי שהקבלן שם לב, ורק במזל הגענו לפני שסגרו את הרחוב, וכך התיקון לקח רק 4 שעות במקום 15). פעם אחרת פגעו לנו במים, אבל העובדים שמו לב לזה ותקנו את זה בעצמם תוך חצי שעה (אם כי במשך ארבעה ימים אחר-כך למים שיצאו מהברז היה טעם מזעזע ונאלצנו להשתמש במים מינרלים בשביל להכין קפה בבית). ידוע לי שאנו לא הרחוב היחיד שקיבל טיפול כזה ידידותי מהעירייה, אבל לא כל שיפוץ רחוב מתנהל ככה. אני ממליץ לעירייה לעבוד יותר בשיתוף ויידוע גם ברחובות מורכבים יותר – כמו המקרה של פרישמן שעובר שיפוץ חלקי עכשיו ורחובות אחרים שבהם מעבר לתושבים יש גם בעלי עסקים. אני חושב שזה יעשה טוב גם לרחובות, גם לעירייה וגם לבעלי העניין השונים.
לסיום, אני חייב לציין שוב את הערכתי ליידוע שנעשה במקרה של רחוב גנסין ולהכנה המוקדמת שהעירייה אפשרה לתושבים. מדובר בהתקדמות משמעותית לעומת שנים עברו ויישר כוח לכל מי שהיה מעורב בנושא. באופן ספציפי תודה לעובדי העירייה שלקחו חלק במפגש איתנו – יורם נחום, מוטי רותם, שמעון ברט ושירי עוזרי מהמחלקה לתאום הביצוע ההנדסי, ויעקב דרכמן ומירי פלקר ממנהלת הרובע.
כל הכבוד! סוף סוף משהו משמח קורה פה. ד"א, השינוי בתזמון הרמזור אפשרי ויתבצע בקרוב או שכרוך בבירוקרטיה אינסופית שבשורה תחתונה גורמת לזה להיות בלתי אפשרי?
הם כבר שינו את התזמון די מהר אחרי הפגישה. בכלל הם עדכנו אותנו לגבי כל מה שאפשרי ולא אפשרי לביצוע.
עצוב לי לאמר לך יואב, אבל בתחום העבודה שלי, ואני די בטוח שגם של רבים אחרים, שעה 17:00 היא לא ממש שעה סבירה. לא שזה בלתי אפשרי, אבל זה זה אומר לצאת מהעבודה כמעט באמצע היום
וכל הכבוד לך גם לך. לא זוכר מתי לאחרונה קראתי פוסט מפרגן. בכל נושא שהוא.