בעוד כשבוע, ביום חמישי, ב-19 בנובמבר יתקיים הכנס הראשון למזון וקיימות בישראל, בנמל תל-אביב (מתחם נובה) בשעות 9:00-18:00. הכנס מאורגן ע"י מרכז השל ומכון הערבה.
מה הקשר בין מזון לקיימות? מסתבר שכדי שנאכל (כלומר, כדי שנקנה נקניק, טונה, ביצה וירקות בסופר, או כל דבר אחר) צריכים לקרות הרבה תהליכים בדרך שבין השאר גורמים להוצאת אנרגייה אדירה, זיהומים שונים ומשונים, השלכות בריאותיות כאלה ואחרות כתוצאה ממה שאנחנו אוכלים וגם השלכות תרבותיות.
הדוברת המרכזית בכנס היא הסופרת רות אוזקי, שבין היתר כתבה את "שנת הבשרים שלי" (My Year of Meats) ואת "על-פני הבריאה כולה" (All Over Creation), שני ספרים משובחים שבמרכזם נמצאת תעשיית המזון המודרנית ולא פחות חשוב – העצמה נשית.
הכנס בנוי משלושה פאנלי בזק בתחילת היום ולאחר מכן כמה שולחנות עגולים בנושאים שונים. בין המשתתפים בכנס – העיתונאי אביב לביא, פרופ' דני רבינוביץ', ח"כ דב חנין ועוד רבים וטובים.
כל הפרטים נמצאים באתר הכנס, וכאן ניתן להירשם.
לסיום, לא מזמן נתקלתי בהרצאה הקצרה והמשובחת הבאה על הקשר בין מזון וצורתן של ערים:
הערה לא קשורה: אני יודע שקצב הפרסום היה קצת איטי בימים האחרונים. הצטברו לי 138 לינקים (!) בצד והייתי צריך לעבור על כולם ולסדר אותם לפני שאוכל לכתוב שוב.